باد شکن شیشه ای چیست و چه کاربردی دارد ؟
باد شکن شیشه ای یکی از انواع جان پناه های شیشه ای می باشد. استفاده از شیشه در صنعت ساختمان توسط معماران روز به روز در حال افزایش است. زیبایی ، سبکی ، دید بصری ، نصب آسان و مدرن بودن متریال شیشه موجب گسترش بازار مصرف نرده شیشه ای شده است. هدف از اجرای بادشکن شیشه ای کاهش سرعت باد در محوطه و کم کردن شدت ان می باشد. باد شکن مانع از برخورد باد با افرادی که در منطقه امن پشت ان قرار گرفته اند می شود.
باد شکن بصورت مکانیکی اسیب های ناشی از باد را کنترل می کند و یا شدت ان را کاهش می دهد.
باد شکن شیشه ای به انگلیسی wind breaker یا wind stop نامیده می شود.
نحوه عملکرد باد شکن شیشه ای
باد شکن شیشه ای یک جان پناه متحرک یا یک سیستم نرده شیشه ای قابل تنظیم می باشد. در بادشکن دو لایه شیشه در پشت یکدیگر قرار دارند. پنل شیشه پشتی توسط جک گازی به سمت بالا حرکت می کند. با فشار ساده لت شیشه پشتی به سمت پایین و رسیدن ان به ارتفاع شیشه اصلی جان پناه جک قفل شده و شیشه در جای خود ثابت می گردد.
مشخصات فنی باد شکن شیشه ای
پروفیل های قاب شیشه بادشکن الومینیومی و از نوع 6063 می باشد. پایه ها فلزی از جنس آهن می باشند که با پیچ بولتکس به زمین متصل می گردد.
شیشه متحرک بالا رونده به ضخامت 6 میل و از نوع سکوریت می باشد. شیشه ثابت که به عنوان جان پناه استفاده می گردد می تواند 6 میل سکوریت یا دوجداره لمینت باشد. نوع شیشه ثابت جان پناه به محل مورد استفاده و استاندارد های ساختمانی و اتش نشانی بستگی دارد.